Als je een sous vide bak hebt aangeschaft of wilt gaan kopen dan vraag je je misschien af wat nou goede sous vide recepten zijn. Zoals je inmiddels misschien wel begrepen hebt is een sous vide bak geschikt om met precisie te koken en een perfect stukje vlees te bereiken. Of je nou van biefstuk houdt, varkenshaas of welk soort vlees dan ook. Met de juiste temperatuur en tijd heb je een heerlijk sappig en mals stukje vlees, of dat nou doorbakken of medium rare moet zijn voor je persoonlijke smaak. Daarnaast zal het je misschien verbazen, maar ook groente kan je perfect bereiden in een sous vide bak. Andere sous vide recepten waar je misschien totaal niet bij hebt stilgestaan zijn bijvoorbeeld aardbeienjam, tomatensoep, groentebouillon, yoghurt of limoncello. Zoals je ziet is de keuze reuze voor sous vide recepten.

 

De beste sous vide recepten met vlees

Met vlees kan je denken aan een perfect gegaarde biefstuk. Ongeacht de soort biefstuk die je uitkiest en het niveau van garen waar je de voorkeur aan geeft kan je dit met een sous vide altijd bereiken. Andere heerlijke stukjes vlees voor de sous vide zijn bijvoorbeeld achterham, duivenborst, parelhoen, kip rollade, gefrituurde kip, spare ribs of pulled pork. Vlees zoals filet of lever heeft een kortere bereidingstijd nodig dan vlees met veel spieren. Door het bindweefsel heeft dit een langere bereidingstijd nodig. Je kunt de juiste bereidingstijden en temperaturen terugvinden in handige tabellen op het internet.

 

De beste sous vide recepten met vis

In principe kan je ieder stukje vis goed garen in een sous vide. Let er alleen op dat je het van te voren goed portioneert. Na het garen valt de vis namelijk erg snel uit elkaar. Eigenlijk moet alle vis rond de vijftig graden Celsius gegaard worden in de sous vide bak om een goed resultaat te bereiken. Voor de juiste temperatuur en tijd is het toch altijd verstandig om er even een tabel bij te zoeken zodat je het zeker weet. Ook zeevruchten zoals gamba’s, kreeft of mosselen kan je goed bereiden in de sous vide bak.

 

De beste recepten met groenten

Je kunt werkelijk elke soort groente goed garen in de sous vide. Misschien niet het eerste waar je bij stilstaat, maar het is goed mogelijk. Voor knapperige groente hoef je vaak de groente maar vijftien minuten te bereiden. Wil je minder knapperige groente dan kies je voor langere bereidingstijden. Ook kan je gemakkelijk groentebouillon of soep klaarmaken in de sous vide bak. Als deze klaar is met garen dan kan je ervoor kiezen om deze te pureren met de staafmixer.

 

Andere sous vide recepten

Je staat er misschien niet direct bij stil, maar een sous vide is ook geschikt om andere soorten recepten te bereiden. Wat denk je van sous vide recepten voor lekkere verse yoghurt? Of heerlijke huisgemaakte jam? Plakken ananas zijn ook goed te bereiden en deze kan je gemakkelijk serveren bij een dessert of je huisgemaakte yoghurt. Ook stoofpeertjes of bijvoorbeeld rabarber zijn goed klaar te maken.

 

Verwen jezelf en kook sous vide met Souvy.